Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V

© AFP 2022 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fondul rus de investiții directe (RDIF) și Budapesta au semnat un contract pentru furnizarea vaccinului Sputnik V către Ungaria.

Acest lucru a fost anunțat de Ministerul rus al Sănătății, după întâlnirea șefului instituției, Mihail Murasșo, cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, aflat în vizită la Moscova.

"Părțile au discutat despre punerea în aplicare a acordurilor la care s-a ajuns la cea de-a 13-a ședință a comisiei interguvernamentale, care a avut loc la 27 noiembrie 2020 la Budapesta. Principalul <...> a fost cooperarea în sectorul sănătății și, în special, problema furnizării vaccinului rusesc „Sputnik V” către Ungaria", - a spus Ministerului rus al Sănătății.

Szijjártó a numit accelerarea vaccinării drept o prioritate națională și a subliniat că aceasta va salva viețile multor maghiari.

Медицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)  - Sputnik Moldova
Societate
Rusia este gata să furnizeze Moldovei vaccinul Sputnik-V

"Este o mare onoare și plăcere pentru mine să vă informez că astăzi am încheiat un acord în temeiul căruia Rusia va furniza vaccin Ungariei în trei etape", a spus el după discuții cu Murașko.

Ungaria a fost prima țară din Uniunea Europeană care a aprobat utilizarea „Sputnik V” rusesc și l-a înregistrat printr-o procedură accelerată. Planuri similare au fost anunțate în Emiratele Arabe Unite, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan. În plus, este înregistrat în Belarus.

„Sputnik V” este primul medicament din lume pentru prevenirea coronavirusului. A fost creat la Centrul Gamaleya în cooperare cu RDIF. Rușii se vaccinează cu acest preparat din decembrie. Studiile au demonstrat eficiență și siguranță ridicate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0