Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia este gata să furnizeze Moldovei vaccinul Sputnik-V

© REUTERS / SERGEY PIVOVAROVМедицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)
Медицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)  - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă este pregătită să furnizeze întregul volum de vaccin necesar Republicii Moldova, în termen de șase luni.

CHIȘINĂU, 22 ianuarie - Sputnik. Primele 100 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului vor ajunge în țara noastră cel mai probabil până la sfârșitul lunii ianuarie. Este vorba de Sputnik-V, oferit de Federația Rusă. Precizarea a fost făcută de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Acesta spune că țara noastră a primit zilele trecute de la Fondul Rusesc de Investiții întregul pachet de materiale pentru înregistrarea de urgență a vaccinului împotriva noului coronavirus „Sputnik-V”. 

„În caz că va fi acceptată înregistrarea vaccinului, Federația Rusă este gata să furnizeze 100 de mii de doze de vaccin până la sfârșitul lunii februarie, dar întreg pachetul necesar - în termen de șase luni”, a spus Igor Dodon. 

Флаконы во время производства вакцины против коронавирусной болезни (COVID-19) Gam-COVID-Vac, также известной как Sputnik-V - Sputnik Moldova
Societate
Vaccinarea împotriva COVID: Iată de când vor fi imunizați moldovenii

Potrivit acestuia mai multe state deja au înregistrat acest vaccin, printre acestea și Ungaria, țară din Uniunea Europeană. Totodată, fostul președinte al țării spune că cetățenii Republicii Moldova trebuie să aibă acces la toate tipurile de vaccin, indiferent de țara de proveniență a acestuia.

„Consider că noi trebuie să avem toate aceste vaccinuri, iar cetățeanuk să decidă pe care vrea să-l administreze. Sarcină autorităților este să permită importul și înregistrarea tuturor vaccinurilor anti-COVID-19, disponibile”, a precizat Dodon. 

De aceeași părere este și ministrul interimar al Justiției, fadei Nagacevschi, care a scris recent pe pagina sa de Facebook că statul este obligat să asigure populația cu vaccin pe criteriul inofensivității și eficienței, dar nicidecum pe criteriu politic. Mai mult, ministrul interimar susține că administrarea vaccinului este un drept al cetățeanului. De precizat, Programul național de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea începe la începutul lunii februarie. În prezent, Republica Moldova este în așteptarea primului lot de vaccinuri. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. Acesta spune că încă nu se cunoaște ce vaccin va primi țara noastră, dar că nu contează care producător va livra acest vaccin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0