UE despre COVID: Nu călătoriți dacă nu este necesar - e nevoie de "zone roșii închise"

© AP Photo / Olivier MatthysUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova
Abonare
Ursula von der Leyen solicită statelor europene să facă mai mult în ceea ce privește testarea și promite ajutorul ECDC în acest efort împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită statelor membre înăsprirea pedepselor pentru o mai bună identificare și urmărire a virusului.

Avem nevoie de mai multe teste, spune ea, dar și de o nouă clasificare pentru zonele roșii, "introducând zone roșii închise, unde virusul este prezent la un nivel foarte ridicat".

Police de Londres - Sputnik Moldova
Când vor fi abolite restricţiile în Marea Britanie

Îngrijorarea lui von der Leyen se referă la "diferite mutații ale coronavirusului", care revendică mii de victime, dovadă fiind datele Regatului Unit, unde 1820 de oameni au murit într-o singură zi: este ca un război.

Președintele Comisiei Europene solicită o mai bună cunoaștere a acestor mutații și răspândirea lor în Uniunea Europeană. Deci, sunt necesare investigații științifice efectuate de către centrele de cercetare epidemiologică care analizează diferitele tulpini de virus prezente pe teritoriu.

Iar în ceea ce privește călătoriile, președintele Consiliului European, Charles Michel, adaugă: "suntem, de asemenea, convinși că, în ceea ce privește călătoriile ce nu sunt strict necesare, trebuie să se permită impunerea de restricții".

Motive de speranță

Speranța dată de vaccin este concretă, dar răspândirea virusului este deocamdată mai rapidă decât campania de vaccinare. Pfizer în ultimele săptămâni a redus livrările în toată Europa, provocând o încetinire a vaccinărilor.

Cu toate acestea, Ursula von der Leyen cere Statelor Unite să utilizeze vaccinurile disponibile într-un mod "eficient și rapid" și să nu le irosească.

Și apoi aproape că promite: "Să ne uităm spre noile vaccinuri care vor fi disponibile în curând".

Situația epidemiologică din Europa

În Europa (UE/EEA) există 17.906.888 cazuri confirmate, Franța fiind prima cu aproape trei milioane de cazuri, urmată de Italia și Spania cu 2,3 ​​milioane. Germania are 2 milioane de cazuri pozitive.

Numărul deceselor în Europa (UE/EEA) este de 425.618, Italia fiind prima (82.177) , Franța a doua  (70.283) și respectiv Spania (53.769), în timp ce Germania este acum a patra cu 46.633 de decese datorate coronavirusului (sursa datelor: ECDC).

În ceea ce privește numărul de cazuri confirmate, UE/EEA este a doua, în urma Statelor Unite, dar în ceea ce privește numărul de decese depășește SUA, care are 410.105 decese.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0