Când vor fi abolite restricţiile în Marea Britanie

© AP PhotoPolice de Londres
Police de Londres - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, a declarat că nu este momentul să se „speculeze” cu privire la când se va sfârşi lockdown-ul. Guvernul trebuie mai întâi să-și atingă obiectivul vaccinării persoanelor cu risc ridicat.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Priti Patel a declarat că autoritățile se vor axa pe protejarea NHS (Sistemul Naţional de Sănătate) pentru a nu fi copleșit de pacienții cu Covid-19, iar relaxarea restricțiilor va depinde în totalitate de cât de bine va decurge campania de imunizare.

Avion  - Sputnik Moldova
Societate
Atenție: Noi reguli de intrare în Israel - Când intră în vigoare

„Este mult prea devreme chiar şi pentru a specula despre momentul când vor fi relaxate măsurile de blocare și vor dispărea restricțiile. Suntem încă într-o situație periculoasă. Având în vedere numărul persoanelor care mor în continuare cu coronavirus, numărul în creştere a internărilor în spitale, nu este momentul să vorbim despre relaxarea măsurilor și nu vom face asta”, a declarat Patel pentru Sky News.

Guvernul a stabilit un obiectiv de vaccinare a 15 milioane de persoane din grupurile cu risc ridicat până la jumătatea lunii februarie.

Sâmbătă, ministrul de Externe Dominic Raab și-a exprimat speranța că lockdown-ul ar putea fi relaxat până în martie.

Când a fost întrebată cu privire la declaraţiile lui Raab, Patel a fost mai puțin optimistă. „Suntem într-un stadiu crucial. Campania de vaccinare este în desfăşurare, dar avem un drum lung de parcurs cu vaccinarea. Nu putem vorbi despre reducerea restricțiilor și a măsurilor până când nu suntem absolut siguri că am vaccinat grupurile prioritare”, a declarat ministrul britanic de Interne, potrivit RT. 

Creșterea numărului de infecții a forțat autoritățile să impună un al treilea lockdown în Marea Britanie la scurt timp după sărbătorile de Anul Nou şi ulterior să plaseze toate serviciile din Londra în regim de urgență. Șeful NHS, Simon Stevens, a declarat duminică pentru BBC că un nou pacient Covid-19 este internat la spital la fiecare 30 de secunde.

Oficialii din domeniul sănătății au raportat marți 33.355 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Marea Britanie și 1.610 decese, aducând numărul total de decese de Covid-19 la 91.470.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0