Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, despre Putin: Cel mai bun lider din ultimii 100 de ani

© Photo : Facebook / Dodon IgorВладимир Путин и Игорь Додон
Владимир Путин и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova îl consideră pe actualul președinte al Federației Rusă unul dintre cei mai buni lideri din ultimele decenii.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici și eficienți lideri din Rusia din ultimii 100 de ani. Declarația a fost făcută de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit lui Dodon, datorită Rusiei sub Putin s-a încheiat perioada așa-numitei lume unipolară.

Медицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)  - Sputnik Moldova
Societate
Rusia este gata să furnizeze Moldovei vaccinul Sputnik-V

Mai exact, fostul președinte moldovean este de părere că „lumea unipolară” s-a destrămat anume datorită lui Vladimir Putin.

„Vladimir Putin, pe care îl cunosc personal destul de bine, este președintele Federației Ruse care a făcut unele lucruri extrem de importante pentru poporul său. În primul rând, a consolidat Rusia, care a devenit din nou o forță geopolitică mondială, nu doar regională. Datorită, inclusiv, Rusiei, lumea nipolară a fost distrusă. Federația Rusă, China, țările eurasiatice, în general, lor le aparține viitorul”, a declarat Dodon.

De precizat, Dodon a anunțat vineri că Federația Rusă este pregătită să furnizeze Republicii Moldova 100 mii de doze de vaccin împotriva coronavirus-ului până la sfârșitul lunii ianuarie, iar întregul pachet necesar ar putea ajunge în țara noastră în termen de șase luni.

Asta dacă Republica Moldova va accepta înregistrarea vaccinului rusesc Sputnik-V. Pachetul cu actele necesare de înregistrare a fost transmis autorităților de la Chișinău zilele trecute. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0