Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul interimar s-a întâlnit cu șeful Delegației UE în Moldova: Despre ce au discutat

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaPremierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko
Premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Oficialii au vorbit despre importanța asigurării cât mai rapid a vaccinului anti-COVID-19 pentru cetățeni. Ciocoi a menționat că instituțiile mediale din Republica Moldova sunt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare, iar Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este gata pentru înregistrarea, în sistemul național, a vaccinurilor recunoscute pe plan internațional.

Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova
UE despre COVID: Nu călătoriți dacă nu este necesar - e nevoie de "zone roșii închise"

În același timp, Peter Michalko a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene de a aloca Republicii Moldova 21,4 milioane de euro din programul de sprijin al reformei poliției, precum și semnarea contractului pentru Reziliență în sumă de 15 milioane de euro, sub formă de grant, și debursarea acestor mijloace financiare. 

De asemenea, oficialii au abordat subiectul cu privire la reformarea justiției și construirea instituțiilor puternice, aspecte prioritare pentru intensificarea cooperării dintre Republicii Moldova și UE.

În context, Ciocoi a mai spus că va fi asigurată funcționalitea structurilor executive în perioada de criză, până la instituirea noului Guvern. 

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, i-a dat asigurări șefului Delegației UE, Peter Michalko, că acest Guvern va face tot posibilul pentru a continua implementarea acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE și DCFTA. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0