Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un expert a dezvăluit diferența "inovatoare" a Sputnik V față de alte vaccinuri

© REUTERS / SERGEY PIVOVAROVМедицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)
Медицинский работник наполняет шприц вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac)  - Sputnik Moldova
Abonare
Vaccinul rus împotriva coronavirusului "Sputnik V" demonstrează rezultate mai bune decât preparatele cu un singur vector, a declarat Carlos Sala, expert al consiliului internațional de experți științifici care analizează preparatul rus.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Expertul consiliului internațional de experți științifici care analizează preparatul rus, Carlos Sala, a declarat că vaccinul rus împotriva coronavirusului "Sputnik V" demonstrează rezultate mai bune decât preparatele cu un singur vector.

"Am fost mereu interesați de strategia utilizării diferiților vectori de adenovirus datorită ipotezei unei eficiențe mai mari (a acestei metode –  ed.). Și acest lucru a fost demonstrat, deoarece, în comparație cu vaccinurile de pe aceeași platformă, rezultatele se dovedesc a fi mai bune", a menționat Carlos Sala, citat de RIA Novosti.

Expertul a numit acest lucru un rezultat inovator.

Vaccinul "Sputnik V" a fost creat pe baza vectorilor adenovirali, în care este încorporată proteina spike a virusului SARS-CoV-2. În același timp, adenovirusurile în sine sunt private de capacitatea de replicare – sunt un sistem de livrare a materialului genetic (antigen) către celulele corpului uman.

Vaccinurile rusești împotriva COVID-19

În luna august, Ministerul Sănătății al Federației Ruse a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamalei și produs împreună cu Fondul de investiții directe din Rusia. I s-a dat denumirea de "Sputnik V". Preparatul implică introducerea a două componente la un interval de trei săptămâni.

Производство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
"Rusia nu umblă după banii": "Sputnik V" este apărat în Europa

Al doilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului este "EpiVacCorona" –  un preparat al centrului "Vector" din Novosibirsk.

În plus, un vaccin "viu" de la Centrul Ciumakov pentru Cercetare și Dezvoltare a Preparatelor Imunobiologice se află la etapa de studii clinice. Ministerul Sănătății al Federației Ruse a primit deja documentele pentru înregistrarea sa.

Anterior, radio Sputnik a raportat că, în Ungaria, autoritatea de reglementare a recomandat aprobarea vaccinului "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0