Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

"Rusia nu umblă după banii": "Sputnik V" este apărat în Europa

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПроизводство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге
Производство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Occidentalii au negat ani în șir realizările științifice ale Rusiei, iar acum sunt surprinși de anunțul privind crearea vaccinului "Sputnik V".

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Rusia a dezvoltat un preparat capabil să stăvilească pandemia de coronavirus; în Occident există o ignoranță în ceea ce privește știința rusească, este menționat într-un materialul al ediției spaniole a ziarului francez "Monde diplomatique".

Министр иностранных дел России Сергей Лавров во время пресс-конференции по итогам встречи с министром иностранных дел Греции Никосом Дендиасом - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Rusia este deschisă spre cooperare în chestiunea vaccinului

Potrivit autorului articolului, Federico Cuzco, reacția indiferentă și sceptică a Occidentului față de crearea vaccinului "Sputnik V" este cauzată de ignoranța manifestată față de tradiția științifică rusă.

"Determinată de diferențele lingvistice, culturale și politice, această ignoranță privește cu suspiciune inițiativele rusești", a remarcat jurnalistul.

El a subliniat că dezvoltarea preparatului este rezultatul unui întreg lanț istoric de evoluții științifice în Rusia. Cu toate acestea, în opinia sa, "naratorii" occidentali au negat realizările științifice rusești ani de zile și acum sunt surprinși de anunțul creării unui vaccin.

"Spre deosebire de țările precum Statele Unite, dar și Uniunea Europeană, unde laboratoarele farmaceutice își impun medicamentele la prețuri astronomice, Rusia nu umblă după banii", consideră Cuzco.

Potrivit lui, peste 50 de ani, nimeni poate că nici nu își va aminti de suspiciunile legate de "Sputnik V", care acum însă sunt răspândite în mod activ în multe țări ale lumii.

Anterior, Radio Sputnik a comunicat că președintele Guineei s-a vaccinat cu preparatul rus "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0