Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu o rudă, un prieten sau cu partenerul de viață? Cu cine nu trebuie să faci afaceri

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Bordea
Alexandru Bordea - Sputnik Moldova
Abonare
Vrei să pui pe roate o afacere împreună cu o rudă, un prieten sau cu partenerul de viață? Iată ce trebuie să cunoști pentru a evita un eventual conflict și ruinarea businessului.
O rudă, un prieten sau partenerul de viață? Cu cine nu trebuie să faci afaceri

Cele mai multe afaceri bazate pe parteneriate au succes dacă ambii parteneri își asumă conștiincios responsabilitățile și depun efort pentru ca businessul pus pe roate să dea rezultate. Afirmația îi aparține business trainerului Alexandru Bordea și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova. El susține că o bună parte dintre parteneriate, indiferent dacă sunt create în baza relațiilor de prietenie, rudenie sau interes, dau faliment la primul hop.

Business trainerul le recomandă persoanelor care vor să pună pe roate un business să nu se implice în parteneriate, dacă nu vor să piardă relația pe care o au cu potențialul coleg de afaceri.

„Ca să nu ajungi la conflict, este ideal să nu intri în parteneriate, fiindcă majoritatea situațiilor tu ai putea să le gestionezi singur”, a declarat business trainerul Alexandru Bordea.

Totuși, dacă nu aveți banii suficienți sau cunoștințele necesare pentru lansarea afacerii la care visați și depindeți de o rudă, un prieten sau de partenerul de viață, este bine să cunoașteți care sunt adevăratele riscuri ale unui astfel de proiect.

Sergiu Harea - Sputnik Moldova
Sondaj: Impactul pandemiei asupra mediului de afaceri

„Din experiența pe care o am, am văzut că cele mai bune parteneriate sunt între frați și surori, iar cele mai proaste parteneriate sunt între soț și soție. Și parteneriatele între copii și părinți sunt dificile, deoarece în majoritatea cazurilor părinții nu vor să accepte propunerile copiilor, subestimând potențialul lor”, adaugă Alexandru Bordea.

Expertul spune că parteneriatele bazate pe relații de prietenie pot da roade bogate doar dacă cei doi parteneri de afaceri își asumă responsabilitățile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0