Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Impactul pandemiei asupra mediului de afaceri

© Sputnik / OsmatescoSergiu Harea
Sergiu Harea - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii ”Obiectiv”, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Moldova, Sergiu Harea, a vorbit despre impactul crizei pandemice asupra mediului de afaceri din Republica Moldova.
Sondaj: Impactul pandemiei asupra mediului de afaceri

Invitat în studioul Sputnik Moldova, președintele CCI, Sergiu Harea, a remarcat faptul că mediul de afaceri din țara noastră a avut mult de suferit din cauza pandemiei, iar în prezent mulți agenți economici resimt efectele crizei provocate de coronavirus.

În acest sens, Sergiu Harea a prezentat și o mică analiză a impactului COVID asupra activității economice în Moldova.

Выставка Сделано в Молдове 2020  - Sputnik Moldova
Expoziția ”Fabricat în Moldova - 2020”, în imagini
Sondajul a fost efectuat în două etape – atunci când au fost impuse restricții dure în contextul numărului impunător de infectări, dar și atunci când măsurile au fost relaxate. În cadrul sondajului au participat și agenții economici din stânga Nistrului.

”Au fost interogate în jur de 400 de companii din toate regiunile țării. Sondajul a arătat că din totalul de 22 de mii de angajați, numărul acestora s-a redus cu 19 la sută. În schimb, în cadrul a 13 companii numărul de angajați a crescut cu 30 și chiar 50 la sută. Orice criză vine cu pierderi pentru unii, dar și oportunități noi pentru alții”, a subliniat interlocutorul.

De asemenea, sondajul efectuat de către reprezentanții CCI a arătat că agenții economici au făcut mai multe investiții pentru digitalizarea serviciilor și domeniul IT ce asigură munca de la distanță.

Sergiu Harea a precizat că în anul 2021 CCI își propune continuarea investițiilor în digitalizarea serviciilor, asigurarea contactului la distanță cu antreprenorii, prestarea serviciilor de consultanță și mentenanță a companiilor în regim online – totul pentru a ajuta companiile să facă față crizei pandemice.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0