Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Biden a anulat mai multe decrete semnate de Trump, inclusiv cu privire la OMS

© REUTERS / TOM BRENNERJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova
Abonare
Joe Biden, care a devenit miercuri cel de al 46-lea președinte al SUA, a anulat chiar din prima zi mai multe dispoziții ale fostului președinte Donald Trump.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Printre decretele semnate de Joe Biden miercuri, 20 ianuarie se regăsește și cel cu privire revenire SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, informrază RIA Novosti.

Президент США Джо Байден во время подписания указов в Белом доме  - Sputnik Moldova
Prima decizie a lui Biden, în favoarea lui Soros

De asemenea, el a dispus revenirea țării în Organizația Mondială a sănătății. Procesul de ieșire a Americii din OMS a fost lansat în iulie trecut de Trump, care a învinuit organizația de mușamalizare a adevăratei amplori a epidemiei de coronavirus, în interesul Chinei, și refuzul de a se reforma.

Biden a întors de asemenea SUA în Acordul de la Paris cu privire la climă. Documentul presupune reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă.

Noul președinte a oprit totodată construcția zidului la frontiera cu Mexicul și a anulat regimul stării de urgență în teritoriile din preajma frontierei.

Administrația lui Trump a înăsprit anterior regimul de acces în țară al imigranților, de asemenea, a ridicat un zid pe o bună parte a frontierei cu Mexicul pentru a împiedica pătrunderea ilegală pe teritoriul SUA. Trump a promis să construiască în jur de 720-800 de kilometri de gard, până la 5 ianuarie erau ridicați deja 727 de kilometri. De menționat că Biden a dat de înțeles anterior că nu va dărâma ceea ce a fost construit deja.

Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova
Politică
Ambasadorul Rusiei în SUA, despre perspectiva unei întrevederi Putin-Biden

În afară de aceasta, Biden a semnat decretul cu privire la anularea restricțiilor de intrare în Statele Unite pentru cetățenii unui șir de țări din Orientul Mijlociu. În 2017, Trump a interzis accesul cetățenilor din Iran, Libia, Yemen, Somalia, Sudan și Irak. După ce câteva instanțe locale de judecată au recunoscut decretul drept ilegal, acesta fost redactat: din listă au fost omise Irakul și Sudanul, dar a fost adăugat Ciad și RPDC. În lista neagră au ajuns de asemenea funcționari venezueleni.

Printr-un alt decret semnat de noul șef al statului este rechemată permisiunea cu privire la construcția conductei Keystone XL la frontiera dintre Canada și SUA, care era susținută de administrația lui Trump.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0