Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Rusiei în SUA, despre perspectiva unei întrevederi Putin-Biden

© AP Photo / Alexei DruzhininVladimir Putin și Joe Biden
Vladimir Putin și Joe Biden - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul rus la Washington a declarat că perspectiva unei întrevederi între Vladimir Putin și Joe Biden depinde inclusiv de situația epidemică din lume.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Perspectiva unei întâlniri dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, în 2021, depinde inclusiv de situația pandemică din lume, a declarat ambasadorul rus  la Washington, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru RIA Novosti.

”În condițiile pandemie,i este dificil să vorbim deocamdată despre perspectivele reluării unor acțiuni tete-a-tete, inclusiv la cel mai înalt nivel. Pornim de la faptul că formarea programului contactelor politice va depinde de normalizarea situației epidemice, asigurarea conținutului unor astfel de întâlniri, posibilitatea comunicării în marja unor evenimente multilaterale”; a spus diplomatul.

Джо Байден - Sputnik Moldova
Politică
Politolog militar: Se schimbă vectorul interacțiunii dintre SUA și Federația Rusă
Orice planuri urmează să fie discutate și coordonate cu noua administrație a SUA, indiferent de orice situație, a adăugat el.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jen Psaki a declarat că o discuție telefonică între președinții SUA și Rusiei nu este planificată deocamdată, primele negocieri, potrivit ei, Joe Biden le va avea cu ”partenerii și aliații”.

Până în momentul de față nu au existat contacte între Putin și Biden, însă pe 15 decembrie președintele rus la felicitat pe acesta pentru victoria obținută în alegerile din SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0