Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a invitat partidele de stânga să se unească la alegerile parlamentare

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul președinte nu a exclus că Partidul Socialiștilor va forma un bloc electoral pe flancul stâng.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Șeful PSRM, Igor Dodon, a anunțat că va propune partidelor de stânga din Moldova să meargă împreună la alegerile parlamentare anticipate. Mai mult, ex-președintele nu exclude faptul că formațiunea sa politică va forma un bloc electoral cu alte partide de stânga. El a declarat acest lucru în timpul unei emisiuni televizate. 

"Ar fi ideal să unim flancul stâng și să mergem cu un front unit. Nu exclud că voi ieși cu o astfel de inițiativă după următoarea ședință a Consiliului Republican. Deja cu propuneri concrete: să ne unim pe o singură platformă împotriva celor care vor să distrugă statul", a spus Dodon.

Fostul președinte nu a numit partidele cu care este gata să se unească, dar a spus că apelul său ar trebui luat foarte în serios.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Va desemna sau nu Maia Sandu un candidat la funcția de premier? Ce a spus președintele

"Trebuie să creăm un bloc de forțe de stânga, vom găsi simboluri mai bune. Cred că steaua socialistă este mai cunoscută. Putem lua steaua, putem să formăm un bloc, să mergem la alegeri și să obținem majoritate parlamentară. Și acest lucru este real”, a spus el.

Mai devreme, Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului și liderul mișcării pentru unirea cu România „Unirea”, a făcut o propunere de creare a unui bloc de forțe pro-europene de dreapta. În opinia sa, un astfel de bloc ar putea include: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Unității Naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0