Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deputat spune care ar fi perioada în care Sandu ar trebui să propună un premier

© Sputnik / Mihai CarausVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații socialiști urmează să depună o sesizare la Curtea Constituțională. Ei consideră că, în situația în care Maia Sandu evită să desemneze un candidat la funcția de premier, Înalta Curte ar putea să stabilească un termen precis de numire a unui nou șef de guvern.
Un deputat spune care ar fi perioada în care Sandu ar trebui să propună un premier

Deputatul socialist Vasile Bolea a declarat pentru Sputnik Moldova că ceea ce se dorește din partea Curții este să stabilească termenul limită în care președintele trebuie să desemneze un candidat la funcția de premier.

PSRM - Sputnik Moldova
Politică
PSRM inițiază discuții despre dizolvarea Parlamentului și cere explicații CC

„Deja de la demisia Guvernului Chicu au trecut 25 de zile, iar acest blocaj sau criză instituțională nu poate să dureze mult timp. Consider că termenul în care președintele trebuie să desemneze un candidat pornește de la data când și-a prezentat demisia Guvernul. Trebuie să avem o claritate în acești termeni, de aceea am și sesizat Curtea. Conform Constituției și hotărârilor anterioare ale Curții Constituționale, termenul ar fi de 45 de zile. De aici mai scădem 15 zile pentru formarea echipei și întocmirea programului, ajungem undeva la 30 de zile, acesta ar fi termenul rezonabil privind desemnarea premierului”, a punctat Vasile Bolea.

Partidul Socialiștilor i-a cerut președintelui Maia Sandu desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru până pe data de 1 februarie. Astăzi deputații PSRM s-au adresat la Curtea Constituțională pentru a solicita opinia magistraților asupra termenului limită în care președintele țării este obligat să desemneze candidatura la funcția de premier și a stabili care sunt sancțiunile pentru inacțiunile șefului statului de a desemna un premier. PSRM solicită examinarea în regim de urgență a acestei sesizări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0