Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputați din „Pro Moldova” au discutat astăzi cu socialiștii

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaДепутаты парламентской группы Pro Moldova
Депутаты парламентской группы Pro Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Deputați din fracțiunea „Pro Moldova” s-au întâlnit pe 19 ianuarie cu parlamentarii socialiști, la inițiativa acestora, pentru a discuta despre dizolvarea Parlamentului.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Un grup de deputați din „Pro Moldova” a avut marți, 19 ianuarie, „o întâlnire informală cu deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor, în cadrul căreia au discutat situația din țară și criza instituțională de după alegerile prezidențiale și demisia Guvernului Chicu”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Politică
Socialiștii au întrebat Curtea Constituțională ce pedeapsă riscă Maia Sandu

Menționăm că fracțiunea „Pro Moldova”, în frunte cu Andrian Candu, dispune de 6 mandate în Parlament.

La întâlnirea cu socialiștii (PSRM), din partea „Pro Moldova” au participat deputații Vladimir Cebotari, Vasile Bîtca și Angel Agachi.

„Părțile au făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară și căile de rezolvare a acesteia”, se arată în comunicat.

Fracțiunea mai anunță că deputații „Pro Moldova” se află în „comunicare informală cu deputați din fracțiunile PAS, PPDA și PDM pentru identificarea unor soluții bune pentru situația dificilă creată în țară, dar și pentru revenirea la normalitate instituțională și funcțională a statului”.

Menționăm că PSRM, care deține cele mai multe mandate în Parlament (37 din totalul de 101) a inițiat începând de marți, 19 ianuarie, discuții cu fracțiunile parlamentare în privința dizolvării Parlamentului.

„Noi, în calitate de cea mai mare fracțiune în Parlament, ne asumăm acest lucru și chemăm la dialog pentru a face foaia de parcurs cum ajungem la anticipate. Vă amintiți cum strigau în decembrie – în martie alegeri anticipate. Acum ce spun? În iunie ar fi bine. Vom ajunge așa în septembrie sau în genere nu vom ajunge la alegeri anticipate. Noi vrem alegeri parlamentare anticipate. Haideți să discutăm”, a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.

Igor Dodon a spus că singura soluție pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate este înaintarea de către președintele Maia Sandu a unui candidat la funcția de premier și nevotarea acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0