Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Experții OMS au numit sursa cea mai probabilă a virusului COVID-19

© AP PhotoCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
O echipă internațională de experți va încerca să dea un răspuns la întrebarea privind proveniența noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Locurile de îngrămădire a liliecilor sunt cea mai probabilă sursă de origine a virusului COVID-19, a declarat Marion Koopmans, reprezentantul echipei internaționale de experți a Organizației Mondiale a Sănătății, care se îndreaptă spre China.

Простуда - Sputnik Moldova
Peste cât timp se restabilește simțul mirosului după infecția cu COVID-19

"Desigur, există ipoteze cu privire la originea virusului, cea mai probabilă fiind rezervoarele liliecilor", a spus Koopmans într-un interviu pentru postul tv China Global Television Network (CGTN).

Luni, Comitetul de Stat în domeniul sănătății al Republicii Populare Chineze a anunțat că o delegație de experți OMS va sosi în China pe 14 ianuarie.

Ei vor cerceta originea noului coronavirus. Grupul include reprezentanți din Japonia, Qatar, SUA, Germania, Vietnam, Australia, Olanda, Marea Britanie și Danemarca. Rusia, în cadrul acestui grup, este reprezentată de Vladimir Dedkov, directorul adjunct pentru cercetări al Institutului de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie ”Pasteur” din Sankt Petersburg.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0