Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Primăria Chișinău a cumpărat un compactor de deșeuri

© Photo : Facebook / Ion CebanКомпактор, который уплотняет отходы на полигоне
Компактор, который уплотняет отходы на полигоне - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău a achiziționat o mașină nouă pentru compactarea deșeurilor. Primarul Ion Ceban a spus că autospeciala este concepută special pentru a fi utilizată „pe depozite de deșeuri mari și mici care acceptă atât deșeuri industriale, cât și menajere”.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Întreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” a cumpărat o autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor.

„Primul compactor din Moldova, care asigură compactarea tehnologică a deșeurilor, a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Chișinău”, a anunțat primarul Ion Ceban pe Facebook.

© Photo : Facebook / Ion CebanÎntreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” a cumpărat o autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor.
Foto: Primăria Chișinău a cumpărat un compactor de deșeuri - Sputnik Moldova
Întreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” a cumpărat o autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor.

Compactorul a costat 6,9 milioane de lei și asigură o rentabilitate de 3 ori mai mare decât utilajele existente, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

Мусор, gunoi - Sputnik Moldova
Societate
Consiliul Municipal Chișinău a decis! Iată cum vor fi colectate deșeurile în Capitală

Precizăm că Regia „Autosalubritate” este operatorul care evacuează deșeurile solide de pe teritoriul Chișinăului și le depozitează la poligonul de la Țânțăreni.

Noul compactor este de model Bomag BC 772 RB-2 și cântărește 37 tone. 

Achiziția fost posibilă datorită unei cofinanțări din partea Fondului Ecologic Național, care a contribuit cu 5,8 milioane de lei, și a Primăriei Chișinău, care a alocat 1,025 milioane lei.

„Grație noului utilaj, care asigură o compactare mai densă a deșeurilor, este diminuată pătrunderea precipitațiilor atmosferice în substraturi. Totodată, este redusă posibilitatea apariției incendiilor și se prelungește termenul de exploatare a poligonului”, potrivit comunicatului de la Primărie.

© Photo : Facebook / Ion CebanÎntreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” a cumpărat o autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor.
Foto: Primăria Chișinău a cumpărat un compactor de deșeuri - Sputnik Moldova
Întreprinderea municipală Regia „Autosalubritate” a cumpărat o autospecială nouă pentru compactarea deșeurilor.

Primarul Ion Ceban a explicat că „acest compactor pentru deșeuri este conceput special pentru a fi utilizat pe depozite de deșeuri mari și mici care acceptă atât deșeuri industriale, cât și menajere, inclusiv deșeuri în vrac și materiale de construcție”.

Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Echipamentele electrice și electronice uzate: Unde trebuie să aruncați deșeurile

La sfârșitul anului 2020, „Autosalubritate” a mai achiziționat 10 autospeciale noi pentru colectarea și evacuarea deșeurilor menajere de pe teritoriul capitalei.

La începutul acestui an, Primăria Chișinău a informat că a prelungit cu un an contractul de depozitare a deșeurilor la poligonul din comuna Țânțăreni.

Potrivit informațiilor oficiale, în Chișinău sunt colectate zilnic 650 - 700 de tone de deșeuri menajere. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0