Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu cădeți pradă escrocilor: Ce au pățit zeci de deținători de carduri

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBancomat și carduri bancare
Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul acestui an, la Serviciul de urgență 112 au fost înregistrate 95 de apeluri privind escrocheriile cu cardurile bancare. În acest sens, oamenii sunt îndemnați să fie vigilenți și să nu divulge datele cardurilor nimănui. 

CHIȘINĂU 19 ian - Sputnik. Angajații Serviciului 112 îi atenționează pe oameni să fie mult mai atenți cu cardurile lor bancare și să nu ofere nimănui informații legate de conturile lor în bănci. Potrivit Serviciului 112, de la începutul anului deja 95 de persoane au sunat și s-au plâns că au devenit victime ale escrocilor. 

Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova
Societate
Atenție la escroci: Prin ce modalități încearcă să fure banii

Schema folosită de escroci este una foarte simplă. Deținătorii de carduri sunt telefonați prin intermediul diverselor aplicații și se prezintă ca fiind reprezentanți ai băncii care le deservesc conturile. Ulterior, escrocii, din numele băncii, anunță persoanele că s-a încercat spargerea contului, iar pentru a evita sustragerea banilor este necesar ca deținătorul cardului să comunice toate datele, pentru a fi securizat.

Astfel, primesc informațiile necesare și pot să obțină accesul la contul deținătorului cardului și să sustragă banii acestuia. Pentru a evita asemenea situații, oamenii sunt rugați să nu ofere nicio informație și să sune la Serviciul 112 pentru ca oamenii legii să poată identifica făptașii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0