Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu și Laura Codruța Kövesi: întrevedere la Bruxelles

© revista22.roLaura Codruța Kövesi
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Bruxelles procuror-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. “Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kövesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova”, a scris maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Ea a anunțat că își dorește o colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova.

“De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, mai spus scris Maia Sandu.
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova
Ce așteptări ar trebui să avem de la vizita Maiei Sandu la Bruxelles – expert

Anterior, serviciul comunicare al Președinției a informat că șeful statului se va afla la Bruxelles în perioada 18-19 ianuarie și va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

Maia Sandu va discuta cu Charles Michel, Președinte al Consiliului European, Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, comisar European pentru Buget și Administrație, Didier Reynders, comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere”, precizează serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0