Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizări în legătură cu cargobotul naufragiat în marea neagră: Cui aparținea nava

© AP Photo / Mehmet GuzelСудно береговой охраны Турции
Судно береговой охраны Турции - Sputnik Moldova
Abonare
La bordul cargoului care a naufragiat astăzi în apropiere de țărmul Turciei se aflau 12 persoane. Printre acestea erau și doi cetățeni ruși.

CHUȘINĂU, 17 ian – Sputnik. La bordul cargoului care a naufragiat astăzi în Marea Neagră, în apropiere de coasta Turciei, se aflau doi cetățeni ruși, comunică RIA Novosti, cu referire la ”Rossmorreciflot”

”În total la bord erau 12 oameni, șase au fost salvați”,  a comunicat interlocutorul Agenției, menționând că în componența echipajului erau de asemenea cetățeni ucraineni.

Сухогруз  - Sputnik Moldova
Societate
Un cargou a naufragiat în apropierea țărmului Turciei, sunt morți
Cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în zona Inkumul, provincia turcă Bartın. Potrivit guvernatorul provinciei, Sinan Güner, patru membri ai echipajului au murit, șase au reușit să fie salvați. Operațiunea de salvare a fot sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au și constituit cauza naufragierii vasului.

Inițial a fost comunicată informația că cargobotul ar fi navigat sub pavilionul Rusiei, iar marinarii sunt cetățeni ruși. Mau târziu a devenit cunoscut faptul că echipajul este ucrainean, iar nava este sub pavilionul Palau.  Proprietarul ei este Arvin Shipping LTD (Belize), iar operatorul - Tesoro Marine LLC (Ucraina).

Cargobotul a fost scos de la înregistrare în Rusia în anul 1997. Ministerul Ucrainean de Externe a confirmat că la bordul acestuia erau zece cetățeni ucraineni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0