Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un cargou a naufragiat în apropierea țărmului Turciei, sunt morți

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaСухогруз
Сухогруз  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernatorul provinciei Bartın a comunicat că cargobotul sub pavilion rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în zona Inkumul, Turcia. A fost inițiată o operațiune de salvare.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei, informează RIA Novosti. Anterior, informația despre naufragiu a fost anunțată de guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 13 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

​Inițial, guvernatorului a spus că nu există informații despre persoane decedate. Mai târziu însă Sinan Güne a comunicat că doi membri ai echipajului șu-au pierdut viața. Ulterior, numărul morților a crescut până la patru persoane. Cinci membri ai echipajului au fost salvați.

Ministerul turc al Apărării a anunțat că a trimis o fregată în zona operațiunii de salvare la locul naufragierii gargobotului.

Sindicatul rus al marinarilor a precizat că operatorul cargobotului  rusesc „Arvin” care a a naufragiat  în apropiere de țărmul Turciei a fost compania ucraineană Tesoro Marine (Odessa).

Potrivit portalului Vesselfinder, nava destinată transportului de mărfuri Arvin a fost construită în

anul 1975.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0