Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Liber la călătorii! Ucraina a exclus Moldova din zona roșie

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaРабота таможенных и пограничных служб Украины
Работа таможенных и пограничных служб Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Țara vecină a actualizat lista țărilor clasificate în zonele roșie și verde. Potrivit hotărârii de astăzi, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără să mai fie nevoie să stea în carantină.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”. Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat vineri pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină.

© Screenshot / Министерство здравоохранения УкраиныUcraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”
Liber la călătorii! Ucraina a exclus Moldova din zona roșie - Sputnik Moldova
Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”

Republica Moldova a scos Ucraina din lista țărilor din „zona roșie” încă acum două săptămâni. Astăzi lista a fost actualizată, iar țara vecină a rămas în „zona verde”. Acest lucru înseamnă că moldovenii pot de acum încolo să călătorească în țara vecină fără să stea în carantină 14 zile și apoi alte 14 la întoarcerea în țară. 

Moldovenii nu mai au nevoie nici de test negativ la COVID-19 ca să treacă frontiera cu Ucraina. Singurul lucru necesar este polița de asigurare care ar urma să acopere cheltuielile legate de tratamentul COVID-19. Aceasta trebuie să fie emisă de o companie ucraineană care să aibă reprezentanță în Republica Moldova.

Totuși, cei care doresc să clătorească trebuie să știe că din 8 ianuarie în Ucraina este lockdown, fiind introduse restricții dure de carantină - localurile sunt închise și este interzis comerțul cu majoritatea produselor, cu excepția celor alimentare. Restricțiile vor fi valabile până pe 24 ianuarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0