Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reținere în nordul țării cu ajutorul angajaților BDS ,,Scorpion”

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiune specială în raioanele Glodeni și Fălești - patru persoane cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte patru sunt cercetate în stare de libertate.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Oamenii legii au efectuat 16 percheziții la câteva persoane implicate în producerea, păstrarea și comercializarea drogurilor pe teritoriul raioanelor Glodeni și Fălești.

Работа экспертно-криминалистического центра УВД по Приморскому краю - Sputnik Moldova
Societate
Droguri în sumă de 350 de mii de lei: Iată cine era implicat în schemă - Video

În urma operațiunii, la domiciliile și în automobilele suspecților au fost depistate și ridicate 1,5 kilograme de substanțe narcotice în sumă de aproximativ 100 de mii de lei, plante și semințe de cânepă, aparate confecționate artizanal pentru consumarea drogurilor, trei arme fără acte de proveniență și permise de păstrare și telefoane mobile.

Patru persoane cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte patru sunt cercetate în stare de libertate. Cercetările sunt continuate. Ofițerii de investigații, în comun cu procurorii Procuraturii raionului Glodeni, examinează toate circumstanțele, precum și obiectele ridicate, în scopul acumulării probelor.

Dacă persoanele suspecte vor fi găsite vinovate, acestea riscă o pedeapsă cu privațiunea de libertate pe un termen de la 3 la 7 ani. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul angajaților din cadrul Batalionului cu Destinație Specială ,,Scorpion” al Inspectoratului General de Carabinieri, Direcției Regionale ”Nord” a Poliției de Frontieră și chinologilor Biroului căutare al Inspectoratului de Poliție Bălți al IGP.

Prevenirea și combaterea traficului ilicit de droguri, dar și atragerea la răspundere a persoanelor implicate în comercializarea acestora rămâne în continuare o prioritate o poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0