Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până pe 15 februarie

© Inquam Photos / Cornel PutanAmbulanță, Urgență, Medici, Spital, România
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până pe 15 februarie. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică în Republica Moldova se prelungește până în data de 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată astăzi la ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Tocarciuc: Nu scade numărul celor infectați cu Covid -19, cifra e mult mai mare..
Potrivit unui comunicat emis de Guvern, comisia a constatat că situaţia epidemică rămâne a fi nefavorabilă. În context, s-a decis interzicerea până la 15 februarie a activității cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip. Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

În continuare va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să desfășoare activitățil. De asemenea, din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

De asemenea, comisia a dispus ca instituțiile publice și private să activeze conform unui regim special de lucru, astfel încât la oficiu să vină personalul strict necesar. Pentru angajații care nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, să fie asigurat serviciul la distanță. Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență vor activa în regim special de lucru, de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă va fi de la 12.00 până la 12:30.

Rămân în vigoare și măsurile de protecție la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. O prevedere aparte vizează persoanele care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19. Astfel, acestor persoane le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin, fără a fi obligate să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova s-au înregistrat 150 138 de cazuri de coronavirus. Bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 139 427, iar 3 176 de persoane au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0