Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Tocarciuc: Nu scade numărul celor infectați cu Covid -19, cifra e mult mai mare..

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor de COVID-19 atestă în ultima perioadă o scădere în Republica Moldova, potrivit statisticilor oficiale.
Tocarciuc: Nu scade numărul celor infectați cu Covid -19, cifra e mult mai mare..

Numărul cazurilor de COVID-19 este în descreștere, potrivit statisticilor oficiale. Este adevărat însă că, și numărul testelor efectuate s-a redus practic la jumătate.  Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc spune că, în opinia sa, numărul infectărilor cu noul timp de coronavirus este în continuare destul de mare. Doar că, nu se testează toți oamenii. Din acest motiv, multe persoane oficiale nu ajung în rapoartele zilnice ale Ministerului Sănătății.

”Cred că noi avem un număr mare de bolnavi. Doar că nu toți fac testul, întrucât nu au acces la testarea gratuită și nu au  bani pentru a merge să se testeze”, spune Tocarciuc.  

Totodată, expertul menționează că unele persoane sunt duse în eroare ori nu cunosc riscurile ca care se expun, atunci când recurg la automedicație.

”Sunt forte multe cazuri, când oamenii au simptome identice cu cele ale COVID-19, dar, de fapt, nu merg să își facă textul, dar se tratează după protocolul național. Respectiv, merg la farmacie și își iau medicamentele necesare”, mai adaugă expertul.

Ieri, alte 271 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 149 662.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0