Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 vor intra liber în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care vor prezenta la vamă un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin și nu vor fi obligate să completeze fișa epidemiologică.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis astăzi că persoanele care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 vor intra pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin, fără a fi obligate să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile.

Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova
Societate
Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până pe 15 februarie
Cei care nu dețin un astfel de act vor respecta toate regulile stabilite. Anterior, reprezentanții Ministerului de Interne au declarat că mulți moldoveni care revin în țară din străinătate completează intenționat greșit fișa epidemiologică sau chiar refuză să ofere aceste date.

”Asta arată că nu toți cetățenii sunt pătrunși de simțul responsabilității. De aceea, îndemn toți cetățenii să respecte măsurile de protecție stabilite de specialiști. În cazul în care au fost plasați în autoizolare - să respecte regimul, în caz contrar vom fi nevoiți să aplicăm sancțiunile în vigoare”, a menționat Sergiu Golovaci, secretarul de stat al Ministerului de Interne.

Starea de urgență în sănătate publică se s-a prelungit astăzi până pe 15 februarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0