Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Navalnîi și-a anunțat intenția de a reveni în Rusia pe 17 ianuarie

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaПолитик Алексей Навальный
Политик Алексей Навальный  - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a urmat un curs de reabilitare în Germania, bloggerul rus Aleksei Navalnîi și-a anunțat intenția de a reveni în Rusia pe 17 ianuarie.

BUCUREȘTI, 13 ian - SputniK. Alexei Navalnîi a anunțat că se va întoarce în Rusia pe 17 ianuarie.

"Am cumpărat bilete acasă. Așadar, duminică, 17 ianuarie, mă voi întoarce la Moscova cu cursa ”VICTORIEI", a spus Navalnîi într-un mesaj video pe contul său de Instagram.

Интервью директора СВР С. Нарышкина РИА Новости - Sputnik Moldova
Rusia
Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde

În dimineața de 20 august, avionul cu care Navalnîi zbura din Tomsk la Moscova a aterizat de urgență la Omsk. Activistului i s-a făcut rău în timpul zborului, iar după aterizare acesta a fost internat la secția de terapie intensivă a spitalului de urgență din Omsk.

Medicii din Omsk au declarat că sunt convinși că pacientul nu suferă de o intoxicație, chiar dacă au examinat inițial o astfel de versiune. În sângele și urina lui nu au fost descoperite substanțe otrăvitoare. În baza rezultatelor examinărilor, medicii din Omsk au numit diagnosticul principal o tulburare metabolică, care a provocat o schimbare bruscă a glicemiei. Ulterior a fost transportat în Germania, unde a urmat un curs de reabilitare.

În ziua internării lui Navalnîi, procuratura și poliția au început să facă investigații.

Guvernul german a declarat, citând medicii militari, că Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță din grupul Novichok. În acest sens, Kremlinul a anunțat că Berlinul nu a informat Moscova despre concluziile sale, iar Ministerul rus de Externe a subliniat că Rusia așteaptă un răspuns din partea Germaniei la o cerere oficială cu privire la această situație: într-o lună, Rusia a trimis Germaniei trei cereri de asistență juridică cu privire la situația cu Navalnîi, care au rămas fără raspuns.

Autoritățile RFG nu au negat mai devreme că serviciul de informații german BND a avut acces la agentul otrăvitor militar Novichok încă din anii '90.

Алексей Анатольевич Навальный - Sputnik Moldova
De ce Navalnîi se joacă cu nemții de-a Noviciok?

În decembrie, reprezentantul oficial al Comitetului de anchetă al Federației Ruse, Svetlana Petrenko, a anunțat că a fost deschis un dosar penal împotriva lui Navalnîi în temeiul articolului privind frauda la o scară deosebit de mare. Ancheta a stabilit că din 588 de milioane de ruble colectate sub formă de donații pentru nevoile unui număr de organizații non-profit, Navalnîi, în calitate de lider de facto, a cheltuit peste 356 de milioane de ruble în scopuri personale.

Înainte de aceasta, serviciul de presă al Serviciului Federal al Penitenciarelor din Moscova a declarat că Navalnîi evită controlul care i-a fost atribuit de către instanță, el și avocatul său au fost înștiințați cu privire la necesitatea de a se prezenta la inspecție și, în cazul ignorării, o cerere ar putea fi trimisă instanței de anulare a pedepsei suspendate.

Navalnîi are două condamnări condiționate. Prima, în cazul Kirovles, a implicat delapidarea a peste 16 milioane de ruble; a doua, în cazul Yves Rocher, este legată de furtul a peste 30 de milioane de ruble.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0