Ministrul ungar al Justiției îi atacă pe greii internetului

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaFacebook/ Twitter
Facebook/ Twitter - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, a atras atenția că giganţii mondiali care controlează tehnologia informaţiei pot opri pe oricine cu o simplă apăsare de buton.

BRUXELLES, 13 ian - Sputnik. Ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, i-a atac dur într-o postare pe Facebook pe giganții social media pentru felul în care aceștia pot opri pe oricine printr-o apăsare de buton.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Un comisar european critică decizia Twitter de a suspenda conturile lui Trump

"Până în prezent, companiile tehnologice globale au restricţionat doar libertatea de opinie şi de exprimare, însă războiul ideologic pe care îl putem urmări în SUA demonstrează că, prin simpla apăsare a unui buton, oamenii pot fi scoşi din spaţiul online, din spaţiul în care îşi trăiesc viaţa de zi cu zi, unde îşi gestionează munca şi afacerile, unde îşi stochează amintirile şi unde ţin legătura cu prietenii şi cunoştinţele, cu toţi cei dragi", a scris Judit Varga pe pe contul său de socializare.

Ministrul ungar observă că poate fi surprinzător faptul că și lideri europeni precum Angela Merkel sau liderul PPE Manfred Weber au ridicat vocea împotriva unei măsuri luate de companii tehnologice care promovează o ideologie liberală globalistă, dar probabil şi-au dat seama că acest lucru li s-ar putea întâmpla şi lor, că ar putea fi deconectaţi şi ei dacă nu s-ar comporta în modul aşteptat.

"Merită să ne gândim, în timp ce continuăm lucrul la un cadru pentru securitatea legală şi transparenţa online, dacă este o idee bună ca toată viaţa noastră să se bazeze pe social media", a fost observația foarte lucidă a ministrului.

De aceea, ea își îndeamnă cititorii să le spună copiilor, prietenilor şi celor dragi că ar trebui să trăiască în viaţa reală şi chiar să o reconstruiască, în locul unei vieţi virtuale.

”Şi asta pentru că în viaţa noastră reală vom putea lua, întotdeauna, propriile decizii", a adăugat Judith Varga.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0