Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gardul Președinției a fost scos din prioritățile Maiei Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Scoaterea gardului de la Președinției nu mai este o prioritate pentru președintele Maia Sandu. Chiar și așa, nu a renunțat la idee.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Pentru a scoate gardul din jurul Președinției, așa cum a promis în campania electorală, președintele Maia Sandu spune că are nevoie mai întâi de timp pentru a se documenta. Cel mai probabil, șeful statului vrea să știe exact de cine a fost reparat gardul și de ce cheltuieli ar fi nevoie în cazul în care acesta va fi demontat. 

„În procesul de reparație a acestei clădiri nu s-a dus o evidență clară. Înțelegem că gardul a fost reparat de Cancelaria de Stat, după care aceste lucrări au fost transmise la balanța Președinției. Nu s-a oferit o evidență pe articole și obiecte de cheltuieli, ceea ce este o problemă”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă. 

Palatul Mariinsky, Kiev, unde are loc întrevederea dintre Maia Sandu și Volodimir Zelenski - Sputnik Moldova
Politică
Oficial: Cât a costat deplasarea la Kiev a delegației prezidențiale

Președinta spune că nu se cunoaște cât au costat lucrările de reparație a gardului instituției prezidențiale, tocmai de aceea a inițiat procesul de documentare în acest sens. Totodată, aceasta spune că nu a renunțat la această idee, doar că acum scoaterea gardului nu mai reprezintă o prioritate. 

„Înainte să ne clarificăm, să găsim costuri sau beneficii, am decis să deschidem porțile Președinției, așa încât toată lumea să poată intra în curtea instituției. Nu am renunțat la această idee, dar nu este prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova”, a mai spus Maia Sandu. 

De precizat, Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, la scurt timp după ce a câștigat alegerile, că gardul va fi scos imediat după învestirea sa în funcție și și-a exprimat speranța ca acest lucru să se întâmple chiar pe 25 sau 26 decembrie. Scoaterea gardului de la Președinție a fost o prioritate a Maiei Sandu în campania electorală pentru alegere președintelui. Atunci, Sandu spunea că pentru a scoate gardul „nu trebuie să faci mare analiză”. Iar îndepărtarea acestuia de pe teritoriul instituției prezidențiale ar însemna o apropiere a conducătorilor țării de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0