Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Cât a costat deplasarea la Kiev a delegației prezidențiale

© SputnikPalatul Mariinsky, Kiev, unde are loc întrevederea dintre Maia Sandu și Volodimir Zelenski
Palatul Mariinsky, Kiev, unde are loc întrevederea dintre Maia Sandu și Volodimir Zelenski - Sputnik Moldova
Abonare
Președinția Republicii Moldova a publicat pe site-ul oficial al instituției costurile deplasării la KIev a președintelui Maia Sandu și delegației care a însoțit-o.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Aproape 29 de mii de lei au fost cheltuiți pentru vizita de marți, 12 ianuarie, a președintelui Republicii Moldova la Kiev. Președinția a publicat pe site-ul oficial al instituției informația cu privire la costurile deplasării. 

Potrivit datelor prezentate oficial, instituția prezidențială a cheltuit 28,9 mii de lei, dintre care 15,9 mii de lei constituie cheltuielile pentru cazare, iar 13 mii de lei diurnele celor care au făcut parte din delegația oficială. Purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat că s-a decis ca delegația să meargă la Kiev cu mașinile, nu cu avionul, întrucât aceasta ar fi cea mai optimă cale din punct de vedere financiar. 

„S-a stat o noapte la un hotel, s-a plătit conform unui nomenclator, am impresia pentru deplasări. Cred că o cameră a costat 85 de euro și au fost camere la 140 de euro. Pentru trei membri ai delegației, cheltuielile au fot suportate de partea ucraineană”, a declarat Sorina Ștefârță. Menționăm că în informația publicată de Președinție nu sunt incluse și cheltuielile de transport și cele suportate de SPPS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0