Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vom cunoaște numele judecătorilor propuși pentru CEDO

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaCEDO
CEDO - Sputnik Moldova
Abonare
13 judecători moldoveni își doresc să ajungă magistrați la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, fără însă să ofere detalii despre identitatea participanților la concurs.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Ministerul Justiției a anunțat concursul național pentru suplinirea postului de judecător la CEDO în data de 24 decembrie. Doritorii de a ocupa acest post au putut expedia dosarele lor până în data de 12 ianuarie.

Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Societate
Laundromat: De ce au fost scoși de sub învinuire 13 judecători
Astăzi ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi a anunțat că 13 judecători și-au anunțat intenția să arbitreze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Deocamdată, nu se cunoaște identitatea participanților. 

Concursul național pentru suplinirea postului de judecător la CEDO se va desfășura în două etape: preselecția candidaților privind întrunirea condițiilor stabilite de participare la concurs în baza dosarelor depuse și interviul susținut în fața Comisiei de concurs. Până în data de 29 ianuarie 2021, Comisia nominalizată va selecta și va prezenta Guvernului trei candidați pentru a fi propuși la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0