Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce fac unii executori judecătorești în Moldova

© AP Photo / Charlie NeibergallJustiție
Justiție - Sputnik Moldova
Abonare
Un fost executor judecătoresc a fost trimis în judecată pe 12 capete de acuzare. Acesta este învinuit de ”depășirea atribuțiilor de serviciu” și ”delapidarea averii străine”, anunță Procuratura Generală.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, învinuitul ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau să fie transmise creditorilor.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Un executor judecătoresc a fost reținut pentru abuz în serviciu
De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceiași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, învinuitul ar fi înstrăinat ilegal 8 bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală. Potrivit estimărilor, în total, prin acțiunile ilegale ale inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 de mii de lei.

În primăvara anului 2018, suspectul a fost anunțat în urmărire penală, după ce s-a ascns de organele de drept. În octombrie 2020, învinuitul a fost reținut în România, iar peste o lună - extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

În prezent, învinuitul se află în arest preventiv, iar fiind audiat de procurori a refuzat să facă declarații. Fostul executor judecătoresc riscă acum până la 15 ani de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0