Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ucraina nu a scos restricțiile pentru Moldova: Ce condiții sunt impuse

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaFrontiera Ucrainei
Frontiera Ucrainei  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova continuă să facă parte din zona roșie pentru Ucraina. Asta înseamnă că moldovenii care merg în țara vecină sunt obligați să stea în carantină 14 zile sau să prezinte un test negativ la COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Ministerul Sănătății din Ucraina a actualizat lista țărilor care sunt considerate periculoase în ceea ce privește riscul de infecție cu COVID-19. Astfel, pe lângă Moldova, din listă mai fac parte alte 77 de țări, cum ar fi România, Marea Britanie, Belarus, Rusia, Polonia, Turcia, Germania, Franța, Spania și altele. 

Argentina: Plajele din Mar del Plata sunt aglomerate în plină pandemie COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Argentina: Plajele din Mar del Plata sunt aglomerate în plină pandemie COVID-19
Asta înseamnă că moldovenii care vor mearge în Ucraina vor fi obligați să stea în carantină 14 zile sau să prezinte un test negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de trecerea frontierei. În orice caz, trebuie să aibă asigurarea medicală. De remarcat că Republica Moldova a scos Ucraina din zona roșie. Astfel, peroanele care vin de aici nu mai sunt obligate să stea 14 zile în carantină pe teritoriul țării noastre. 

Guvernul ucrainean a extins regimul național de carantină și urgență până pe 28 februarie. De asemenea, din 8 ianuarie au intrat în vigoare restricțiile de carantină consolidate introduse din cauza pandemiei coronavirusului. Blocarea va dura până pe 24 ianuarie. Astfel, școlile și universitățile sunt închise în Ucraina, dar grădinițele continuă să funcționeze. Orice evenimente de masă sunt interzise, ​​piețele, instituțiile culturale și unitățile de divertisment sunt închise.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Experții OMS au numit sursa cea mai probabilă a virusului COVID-19
Centrele comerciale și de divertisment pot primi vizitatori doar dacă aceștia vor să cumpere bunuri esențiale: alimente, medicamente, produse de igienă și comunicații, medicamente veterinare și hrană pentru animale, precum și combustibil.

Cafenelele, barurile și restaurantele au voie să funcționeze numai în modul de livrare. Băncile, oficiile poștale, stațiile de service, clinicile veterinare, benzinăriile și hotelurile rămân deschise. Saloane de înfrumusețare pot fi deschise la programare. Activitățile legate de producția de filme nu au fost interzise.

Potrivit ministrului ucrainean al Sănătății, Maxim Stepanov, aceste măsuri vor contribui la reducerea numărului de cazuri de COVID-19 în jumătate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0