Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele României a anunțat când se va vaccina împotriva noului coronavirus

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că vineri, 15 ianuarie, se va vaccina public împotriva COVID-19. Declarația vine după ce a fost întrebat de un jurnalist de ce niciun lider politic din România nu s-a vaccinat până acum.

CHIȘINĂU 12 ian - Sputnik. Președintele României a susținut marți, 12 ianuarie, o conferință de presă în care a discutat despre campania de vaccinare din țara vecină. 

Medicina - Sputnik Moldova
Deputat american, pozitiv cu COVID-19 după prima doză de vaccin Pfizer

La scurt timp, Iohannis a fost întrebat de către un jurnalist de ce până acum niciun politician din România nu s-a vaccinat, așa cum a făcut-o premierul israelian Netanyahu. În replică, Klaus Iohannis i-a spus ziaristului că nu a vrut să aducă nicio doză de neîncredere din partea cetățenilor, ci a insistat pe faptul ca în prima etapă să fie vaccinați medicii. 

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic așa, în ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a persoanelor cu comorbidități, cu boli cronice, dar și a personalului numit esențial, de exemplu: Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe. Şi, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a menționat Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Astfel, președintele României ar urma să se vaccineze împotriva COVID-19 public, în data de 15 ianuarie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0