Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputat american, pozitiv cu COVID-19 după prima doză de vaccin Pfizer

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Kevin Brady, reprezentant republican al Texasului în Camera inferioară a Congresului Statelor Unite, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. În decembrie, el primise vaccinul Pfizer și în ziua de Anul Nou fusese testat negativ.

BUCUREŞTI, 6 ian – Sputnik, Doina Crainic. Republicanul Kevin Brady, deputat pentru Texas în Camera Reprezentanților, a anunțat prin Twitter că a fost infectat cu COVID-19.

„Astăzi, biroul medical al Camerei m-a informat că am fost testat pozitiv pentru COVID-19 și că am fost plasat în carantină. Așa cum mi s-a recomandat, am primit o primă doză de vaccin Pfizer pe 18 decembrie și recent am fost testat negativ pentru COVID în ziua de Anul Nou”, a scris acesta pe Twitter, adăugând că „va începe tratamentul mâine” și că ar trebui „să fie bine”, potrivit Sputnik France.

​În Statele Unite, în prezent sunt licențiate două vaccinuri: cel de la Pfizer și cel de la Moderna.

Anterior au apărut informaţii potrivit cărora chiar și o doză mică ar putea provoca imunitate stabilă, dar aceste date nu au fost confirmate.

Moncef Slaoui, care conduce programul de vaccinare împotriva COVID-19 al administrației Trump, anunțase că administrația ia în considerare administrarea la unele persoane a unei jumătăţi de doze de vaccin Moderna pentru a accelera campania de vaccinare. Agenția americană pentru alimente și medicamente FDA a recomandat însă să nu fie redusă doza de vaccin, în ciuda acestor informații.

Statele Unite a depăşit cifra de 21 de milioane de infectaţi cu coronavirus marți, 5 ianuarie, potrivit Universității Johns-Hopkins, în timp ce numărul record de pacienți în spital a depășit marți 131.200, potrivit Covid Tracking Project.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0