Prețul euro a scăzut brusc: Cursul valutar BNM

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul euro a scăzut cu 29 de bani comparativ cu ziua de 11 ianuarie în cotațiile oficiale. Cu 6 bani s-a ieftinit și leul românesc. Dolarul este pe un trend ascendent, dar urcă nesemnificativ, păstrându-și prețul anterior.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru marți, 12 ianuarie, un dolar american este cotat cu 17,20 lei, un euro – cu 20,93 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61,10 bani, un leu românesc – cu 4,30 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,05 bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 12 ianuarie
Prețul euro a scăzut brusc: Cursul valutar BNM - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 12 ianuarie

Notăm că euro a pierdut 29 de bani în cotații după ce la cursul BNM pentru luni, 11 ianuarie, primul anunțat după sărbătorile de iarnă, se scumpise cu 9 bani în raport cu cotațiile oficiale anunțate pentru 6-10 ianuarie.

Табло курса евро в витрине операционной кассы - Sputnik Moldova
Euro se scumpește după sărbători: Cursul valutar anunțat de BNM

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Rezervele valutare ale BNM au atins un nou nivel-record, de 3 miliarde 674 de milioane 820 de mii de dolari americani (3,674,820.33 milioane de dolari SUA) pe 30 noiembrie.

BNM urmează să anunțe în curând la cât se ridicau rezervele sale valutare la sfârșitul anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0