Euro se scumpește după sărbători: Cursul valutar anunțat de BNM

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaТабло курса евро в витрине операционной кассы
Табло курса евро в витрине операционной кассы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Națională (BNM) a publicat cursul valutar oficial pentru 11 ianuarie, prima zi lucrătoare de după sărbători. Dolarul va rămâne la prețul actual, dar euro va urca cu 9 bani în cotații.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Până pe 10 ianuarie va fi valabil cursul valutar oficial anunțat de Banca Națională a Moldovei pentru 6 ianuarie, ultima zi lucrătoare a săptămânii.

Conform cursului valutar BNM pentru 7-10 ianuarie, un dolar american este cotat cu 17,20 lei, un euro – cu 21,13 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,78 bani, un leu românesc – cu 4,34 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,01 bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 6-10 ianuarie
Euro se scumpește după sărbători: Cursul valutar anunțat de BNM - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 6-10 ianuarie

Pentru luni, 11 ianuarie, prima zi lucrătoare de după Sărbătoarea Nașterii Domnului și weekend, BNM a anunțat următoarele cotații: un dolar american va echivala cu 17,20 lei, un euro – cu 21,22 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,85 bani, un leu românesc – cu 4,36 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,35 bani.

© Screenshot / Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 11 ianuarie (11.01.2021)
Euro se scumpește după sărbători: Cursul valutar anunțat de BNM - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 11 ianuarie (11.01.2021)

Conform acestui curs, dolarul va coborî ușor, dar va rămâne la prețul actual, dar euro se va scumpi cu 9 bani în cotațiile oficiale. Leul românesc se va scumpi cu aproape 2 bani. Pe un trend ascendent vor fi și hrivna ucraineană și rubla rusească.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0