Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Care sunt urmările de lungă durată ale coronavirusului

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaГоспиталь COVID-19 в центре МГУ имени М. В. Ломоносова
Госпиталь COVID-19 в центре МГУ имени М. В. Ломоносова - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință chinezi au identificat cele mai lungi și mai frecvente consecințe ale infecției cu coronavirus. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în jurnalul The Lancet.

CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Experții au efectuat un studiu în rândul a 1733 de pacienți confirmați cu COVID-19, care au fost externați din spitalul Jin Yin-Tan în perioada ianuarie-mai 2020. Vârsta medie a celor infectați a fost de 57 de ani, 52% dintre voluntari fiind bărbați.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Mai puține infectări, dar multe decese

”La șase luni după faza acută a infecției, pacienții, în principal, erau afectați de oboseală sau slăbiciune musculară (63% dintre cei care au fost bolnavi), probleme cu somnul (26%), anxietate sau depresie (23%)”, este menționat în articol.

Cei care au suferit de COVID-19 în formă gravă au avut deficiențe mai severe ale capacității de difuzie a plămânilor și au avut nevoie de asistență în timpul recuperării pe termen lung, au remarcat oamenii de știință.

Potrivit OMS, peste 88,8 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în lume. Dintre acestea, peste 1,9 milioane au murit. Statele Unite, India și Brazilia sunt cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0