Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Mai puține infectări, dar multe decese

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus, cel al deceselor, dar și al pacienților tratați de noul tip de coronavirus a fost prezentat de Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Alte 271 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Dintre acestea patru sunt cu statut de import, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale. Unul este din Federația Rusă, două din Ucraina și încă unul din Marea Britanie. Bilanțul total de la începutul pandemiei până astăzi a ajuns la 149 662 de cazuri.

Vaccinare în România - Sputnik Moldova
Societate
Video: Cum vor fi vaccinați moldovenii împotriva COVID - oficial

Din numărul de cazuri înregistrate astăzi, 11 ianuarie, 14 sunt lucrători medicali. Este vorba de patru medici, 7 asistenți medicali și trei persoane care reprezintă personalul auxiliar. Ministerul informează și despre decesul altor 17 persoane în urma complicațiilor generate de COVID-19. Este vorba de bărbați și femei cu vârste între 55 și 91 de ani din diverse regiuni ale țării. Totodată, alte 425 persoane au fost vindecate. În total, 138 865 de persoane au fost tratate de COVID-19. De precizat, în Republica Moldova se menține stare de urgență în sănătate publică până la data de 15 ianuarie. Totodată, CNESP a decis reluarea, începând cu 11 ianuarie 2021, a procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, publice și private, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Nu se permite până la 15 ianuarie organizarea activităților extrașcolare (cercuri și secții sportive) în incinta instituțiilor de învățământ și se dispune organizarea acestora la distanță.

La fel, Comisia a decis să permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat, a străinilor care sunt citați de instantele de judecată/organele de drept din Republica Moldova, precum și reprezentanții lor legali, dovedit prin documente confirmative în acest sens, străinilor care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituțiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative în acest sens.

Флаг Британии на фоне Биг-Бена - Sputnik Moldova
Occidentul e pregătit: COVID-19 este Hitler - a venit timpul pentru o alianță cu Rusia

 În continuare, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din ţări clasificate ca zonă roşie vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate. Potrivit deciziei din 6 ianuarie a CNESP, în cazul minorilor până la 14 ani, fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere este completată și semnată de reprezentantul legal sau însoțitorul. Nu vor trebuie să stea în izolare persoanele care sunt citate de instantele de judecată/organele de drept din Republica Moldova precum și reprezentanții lor legali, dovedit prin documente confirmative în acest sens, dar și străinii care călătoresc în scopul perfectării documentelor emise de instituțiile publice din Republica Moldova, dovedit prin documente confirmative în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0