Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fostul ambasador Andrei Neguța a ajuns în izolator: Decizia Curții de Apel

© Sputnik / Rodion ProcaAndrei Naguța
Andrei Naguța - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost transferat din arest la domiciliu în arest preventiv la penitenciarul nr. 13. Procurorii au contestat decizia primei instanțe, iar Curtea de Apel a admis cererile lor.

CHIȘINĂU 12 ian - Sputnik. După ce procurorii au cerut arest preventiv pentru 30 de zile în cazul lui Neguța, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu. Ulterior, procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel, iar magistrații au admis cererea lor. Fostul ambasador a fost transferat din arest la domiciliu în penitenciarul nr.13. Acest lucru a fost confirmat pentru Sputnik Moldova de către serviciul de presă al Procuraturii Generale. 

Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Societate
Andrei Neguța a fost pus sub învinure: Anunțul Procuraturii

„Inițial, procurorii au cerut arest preventiv pentru 30 de zile. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a fostului ambasador, iar procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel. Marți, judecătorii au acceptat cererea procurorilor”, a menționat serviciul de presă al Procuraturii.

Andrei Neguța a fost reținut în dosarul contrabandei cu anabolizante pe 28 decembrie. El a pledat nevinovat, dar procurorii au decis să-l rețină preventiv pentru 72 de ore.

Reamintim că, pe 5 decembrie, în Vama Palanca, într-un microbuz cu numere de înmatriculare ale misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, au fost depistate mai multe cutii cu substanțe anabolizante. În urma acestui scandal, ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat, iar în locul acestuia a fost numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0