Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Andrei Neguța a fost pus sub învinure: Anunțul Procuraturii

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ambasador Andrei Neguța a fost audiat în calitate de învinuit pentru „complicitate la contrabandă”. În privința lui, procurorii au înaintat un demers cu solicitarea aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Andrei Neguța, fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, a fost pus sub învinuire de procurorii PCCOCS, potrivit unui comunicat de presă difuzat miercuri, 30 decembrie, de Procuratura Generală.

Vama Palanca - Sputnik Moldova
Politică
Ce a spus Igor Dodon despre scandalul anabolizantelor

„Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă. Învinuitul a pledat nevinovat, cu menținerea declarațiilor date în calitate de bănuit”, a informat Procuratura Generală.

„Conform necesităților urmăririi penale, s-a impus înaintarea demersului cu solicitarea aplicării în privința fostului ambasador a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicat.

În respectivul dosar figurează acum patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare.

„În privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador, astăzi, urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție”, a precizat Procuratura.

Investigațiile în cazul contrabandei cu implicarea transportului diplomatic continuă întru stabilirea tuturor făptuitorilor. „Pentru astfel de infracțiuni, legea penală prevede de la 3 până la 10 ani de închisoare”, se mai arată în comunicatul de presă.

Textului i-a fost adăugată o notă: „Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței”.

Andrei Neguța a fost reținut în dosarul contrabandei cu anabolizante pe 28 decembrie. El a pledat nevinovat, dar procurorii au decis să-l rețină preventiv pentru 72 de ore. 

Андрей Негуца - Sputnik Moldova
Andrei Neguța a fost reținut

Reamintim că, pe 5 decembrie, în Vama Palanca, într-un microbuz cu plăcuță cu numere de înmatriculare aparținându-i misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, au fost depistate mai multe cutii cu substanțe anabolizante.

În urma acestui scandal, ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat, iar în locul acestuia a fost numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc. Premierul Ion Chicu declarase că „este clar că este responsabilitatea, cel puțin indirectă, a conducătorului misiunii diplomatice” și „de aceea trebuie să răspundă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0