Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesaj pentru Botgros: Luptați pentru viață așa cum ați luptat pentru artă

© Photo : Facebook / Iuliana TudorJurnalista Iuliana Tudor a transmis un mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros
Jurnalista Iuliana Tudor a transmis un mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Abonare
Maestrul Nicolae Botgros, internat la spital cu infecția COVID-19, a primit un mesaj emoționant din partea prezentatoarei de televiziune din România Iuliana Tudor.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Jurnalista Iuliana Tudor a realizat zeci de emisiuni în cadrul cărora a evoluat și Orchestra "Lăutarii" de la Chișinău, condusă de dirijorul Nicolae Botgros. Acum că maestrul este internat la spital cu infecția COVID-19, prezentatoarea i-a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook.

"Maestre, de 2 săptămâni vă vorbesc cu sufletul. Și știu că mă auziți..."hai, maestre, luptați! Luptați cu forța aceea extraordinară cu care ardeți în scenă, cu toată energia care vă face unic și care vă înalță acolo unde puțini au șansa de a ajunge, de a înțelege! Luptați pentru viață așa cum ați luptat mereu pentru artă. Muzica înseamnă viață, iar în sângele dumneavoastră curge numai muzică, deci numai viață!", a scris Iuliana Tudor. 

Mesajul integral al Iulianei Tudor

Starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros se îmbunătățește. Anunțul a fost făcut ieri de premierul Ion Chicu, care a primit informații în acest sens de la ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Maestrul Nicolae Botgros își sărbătorește ziua de naștere astăzi
Conducătorul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă în urma complicațiilor cauzate de noul coronavirus. El a fost internat în secția de reanimare. Nicolae Botgros are 65 de ani. Marele violonist s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră pe care a dirijat-o a fost „Ciocârlia” de la Edineț. Botgros a activat apoi în ansamblul „Joc”.

În 1973 a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii de la Chișinău. Din anul 1978 este dirijor al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, fondată în anul 1970 în cadrul Filarmonicii Naționale de către interpretul Nicolae Sulac.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0