Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Declarație comună semnată de Putin, Aliev și Pașinean

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaТрёхсторонняя встреча президентов России, Азербайджана и Армении
Трёхсторонняя встреча президентов России, Азербайджана и Армении - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin, Ilham Aliev și Nikola Pașinean au semnat o declarație comună cu privire la dezvoltarea regiunii Nagorno-Karabah.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. După negocierile de la Kremlin, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, premierul Armeniei, Nikola Pașinean, și președintele Azerbaidjanului, Ilhamn Aliev, au semnat o declarație comună cu privire la dezvoltarea Karabahului.

Трёхсторонняя встреча президентов России, Азербайджана и Армении - Sputnik Moldova
Rusia
Video: La Kremlin au loc negocieri între Putin, Pașinean și Aliev

Liderul rus a anunțat că planul de realizare a acordului va fi prezentat în perioada imediat următoare de către vicepreședinții celor trei state. Aceștia vor coordona grupul de lucru responsabil de refacerea relațiilor economice, comerciale și de transport, precum și de deschiderea frontierelor în Nagorno-Karabah. Totodată, vor fi create și subgrupuri de experți.

“Sunt convins că realizarea acestor înțelegeri va fi benefică atât poporului armean, cât și celui azer și fără nicio îndoială va fi favorabil regiunii în ansamblu, prin urmare, și intereselor Federației Ruse”, a subliniat Putin.

Pașinean a căzut de acord că înțelegerile la care s-a ajuns la întrevederea de la Moscova vor oferi garanții importante de securitate în Karabah și vor putea schimba profilul economic al regiunii.

“Au trecut două luni de la încetarea focului și faptul că astăzi la Moscova s-au reunit liderii celor trei state care au semnat declarația din 9-10 noiembrie arată că suntem orientați spre obținerea unui rezultat, suntem dispuși să punem punct acelor acțiuni care au avut loc în septembrie-noiembrie”, a adăugat la rândul său Aliev.

Negocierile între cei trei lideri au avut loc astăzi la Kremlin și au durat mai bine de trei ore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0