Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Video: La Kremlin au loc negocieri între Putin, Pașinean și Aliev

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiТрёхсторонняя встреча президентов России, Азербайджана и Армении
Трёхсторонняя встреча президентов России, Азербайджана и Армении - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La Kremlin au loc negocieri trilaterale între președintele Rusiei, Vladimir Putin, premierul Armeniei, Nikola Pașinean, și președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, pe subiectul tensiunilor din Nagorno-Karabah.

BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik. Aliev și Pașinean au sosit la Moscova în această dimineață. Ultima întrevedere a celor doi oficiali a avut loc în luna februarie, la Munchen.

Înainte de reuniune, Putin l-a salutat și l-a cuprins pe Aliev, apoi pe Pașinean. Liderii Armeniei și Azerbaidjanului nu și-au strâns mâna, însă s-au salutat verbal. Apoi, toți trei s-au așezat la masa ovală, la o distanță mare unul față de altul.

Președintele rus le-a mulțumit colegilor pentru disponibilitatea de a discuta procesul de realizare a acordului trilateral în problema Karabahului și următorii pași, care trebuie întreprinși pentru rezolvarea problemelor din regiune.

“Astăzi, mai întâi de toate, ar fi important să convenim asupra următorilor pași în direcțiile prioritare ale reglementării, menționate în declarația comună din 9 noiembrie al anului trecut. Mă refer la problemele legate de activitatea contingentului rus de menținere a păcii, cu specificarea liniilor de demarcare, rezolvarea problemelor umanitare, paza obiectelor patrimoniului cultural”, a adăugat Putin.

Președintele a anunțat că problemele restabilirii relațiilor economice, comerciale și transportului, precum și deschiderea frontierelor în Nagorno-Karabah se vor afla în competența unui grup de lucru trilateral, coordonat de vicepremierii Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0