Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste cât timp se restabilește simțul mirosului după infecția cu COVID-19

Abonare
Oamenii de știință au stabilit termenii de restabilirea a simțului mirosului la majoritatea pacienților care au fost infectați cu COVID-19. Constatările au fost publicate în Journal of Internal Medicine.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Specialiștii au efectuat un studiu la care au participat două mii și jumătate de pacienți, din 18 spitale europene, și au constatat că scăderea sensibilității sau pierderea completă a mirosului a fost prezentă în proporție de 85,9% în cazurile de formă ușoară cu COVID-19, de 4,5% – de formă medie și de 6,9% – în cazurile grave și critice.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Consecințele îmbolnăvirii cu coronavirus

Durata medie a disfuncției olfactive a fost de 21,6 zile, dar un sfert dintre cei afectați au raportat că simțul mirosului nu s-a restabilit complet nici după două luni.

”Disfuncția olfactivă este mai frecventă în formele mai ușoare de COVID-19 decât în ​​formele medii până la critice, iar 95% dintre pacienți își recuperează simțul mirosului în termen de șase luni după infecție”, a concluzionat autorul principal al cercetării, Jerome Lechien.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0