Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bucearschi: Situația pandemică rămâne gravă în Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Situația epidemiologică rămâne gravă în Chișinău. Asta au anunțat autoritățile municipale în cadrul ședinței operative a Primăriei.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței serviciilor municipale, în prezent, 790 de paturi din cele 1 172 disponibile sunt ocupate. La fel, 275 de pacienți infectați cu COVID-19 se află în stare gravă, 43 în stare foarte gravă, iar 6 oameni sunt intubați.

Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Gheorghiță, despre noua tulpină de COVID: Ce trebuie să știți
"Situația rămâne a fi gravă. Spitalele municipale sunt pregătite cu echipamente și mijloace de protecție, medicamente antivirale, pentru a face față tratamentului pacienților infectați cu coronavirus", a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate. 

La rândul său, șefa Direcției Educație, Angela Cutasevici, a anunțat că în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău au fost reluate orele, iar fiecare manager a pregătit spațiile încă în perioada vacanței, astfel încât elevii să studieze în siguranță. În prezent, nicio școală sau grădiniță nu este închisă din cauza pandemiei. 

"Până în data de 6 ianuarie, avem 58 de elevi bolnavi de COVID-19, în autoizolare - 260, cadre didactice bolnave - 84, în autoizolare - 25, cadre nedidactice - 19, în autoizolare - 4. În grădinițe, avem 4 cazuri active la copii din opt grupe, iar 223 sunt în autoizolare. La fel, 46 de angajați ai grădinițelor sunt infectați și 25 se află în autoizolare", a spus Angela Cutasevici. 

Viceprimarul Ilie Ceban a vorbit la începutul ședinței despre noua tulpină de coronavirus, depistată în mai multe țări deja, în contextul în care elevii au revenit de astăzi la ore.

”Trebuie să fim vigilenți, să respectăm toate măsurile, în continuare. Chiar dacă avem o scădere, trebuie să fim foarte atenți și nu cunoaștem care o să fie impactul noii tulpini, recent descoperite în Marea Britanie. Trebuie să respectăm în continuare măsurile de protecție”, a precizat Ilie Ceban.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova s-au înregistrat 149 391 de cazuri de coronavirus. Bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 138 440, iar 3 139 de persoane au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0