Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vin geruri năprasnice: Avertismentul salvatorilor

Abonare
Vremea se schimbă radical în următoarele zile – salvatorii au venit cu un avertisment pentru cetățeni.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Meteorologii moldoveni au anunțat o răcire considerabilă a vremii în următoarele zile – până la sfârșitul săptămânii temperaturile ar putea coborî și până la -15 grade Celsius. În legătură cu gerurile așteptate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează cetățenii să respecte regulile de securitate.

Женщина в заснеженном лесу на берегу реки Енисей - Sputnik Moldova
Meteorologii confirmă: Mase de aer arctice, peste Republica Moldova

Salvatorii au amintit despre pericolul producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Oamenii sunt îndemnați să utilizeze în mod corespunzător sobele, coșurile de fum, instalațiile alimentate la gaze naturale și aparatele electrice de încălzire. Nu este indicat să fie aprins focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, obiectele ușor inflamabile, articole de mobilier și lenjeria de pat trebuie îndepărtate de instalațiile de încălzit.

De asemenea, specialiștii recomandă aerisirea încăperilor încălzite cu sobe, iar focul trebuie să fie stins în timpul nopții, maturii nu trebuie să lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă.

Totodată, salvatorii avertizează și asupra pericolului formării stratului de gheață pe suprafața bazinelor acvatice în urma temperaturilor joase. Nu este indicat ca oamenii să iasă pe gheață dacă stratul format nu depășește 8-10 cm.

În condiții meteorologice nefavorabile, IGSU le recomandă conducătorilor auto să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul automobilului să aibă lopată, nisip și lanțuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0