Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Meteorologii confirmă: Mase de aer arctice, peste Republica Moldova

© Sputnik / Ilia Naymushin / Accesați arhiva multimediaЖенщина в заснеженном лесу на берегу реки Енисей
Женщина в заснеженном лесу на берегу реки Енисей - Sputnik Moldova
Abonare
Pănă la sfârșitul săptămânii, Moldova va fi cuprinsă de mase de aer arctice. Asta susțin metorologii moldoveni, potrivit cărora mercurul din termometre va coborî până la - 17 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Șeful centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Moldova, Ghenadie Roșca, a declarat pentru Sputnik Moldova că până la sfârșitul acestei săptămâni se așteaptă un val de aer rece. 

Ger - Sputnik Moldova
Ne așteaptă zile grele: Vin ninsori și geruri de până la -15 grade
"Temperatura aerului pe care o așteptăm în perioada 16-18 ianuarie este asociată cu sosirea maselor de aer arctice. Temperatura poate scădea la -15 grade noaptea și -10 grade ziua. Este posibil ca în regiunile nordice ale țării noaptea să fie chiar -16, - 17 grade Celsius", a spus Ghenadie Roșca.

Potrivit meteorologului, astfel de valori termice nu sunt tipice pentru jumătatea lunii ianuarie în Moldova. De obicei, în această perioadă, se înregistrează -6 și -3 grade noaptea și de la 0 la +2 grade în timpul zilei.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de siguranță în legătură cu răcirea vremii. Specialiștii spun că în contextul înghețurilor,â cazurile de incendii și de otrăvire cu monoxid de carbon cresc. În plus, lacurile au început să înghețe, iar salvatorii solicită oamenilor să nu iasă pe gheața subțire. De asemenea, șoferii sunt încurajați să treacă la anvelopele de iarnă și să aibă în mașină lopată, nisip și lanțuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0