Trump nu va participa la ceremonia de inaugurare a lui Biden

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele SUA, Donald Trump, a comentat posibilitatea de a participa la inaugurarea președintelui ales Joe Biden.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Donald Trump a scris pe Twitter un mesaj tranșant:

„Pentru toți cei care au întrebat: nu voi merge la inaugurare pe 20 ianuarie”.

La rândul său, Reuters, citând o sursă informată, a raportat că la Casa Albă discută despre posibilitatea plecării lui Trump la reședința Mar-a-Lago din Florida pe 19 ianuarie.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Politică
Trump, mesaj în această noapte pentru națiune: Un nou început!

Astfel, Trump ar putea deveni al patrulea președinte din istoria SUA care nu va participa la ceremonia de inaugurare a înlocuitorului său.

Primul care a făcut acest lucru a fost John Adams, al doilea președinte al Statelor Unite (1797-1801). El nu a mers la ceremonie nu numai pentru că a fost supărat de înfrângere, ci și de moartea unuia dintre fiii săi din cauza alcoolismului.

Al doilea a fost John Quincy Adams, al șaselea președinte american și fiul lui John Adams (1825-1829). Nici el, nici Andrew Jackson, care l-a ocolit la alegeri, nu au arătat nicio dorință de comunicare, așa că nu a venit la inaugurare.

Al treilea a fost Andrew Johnson, al 17-lea președinte al Statelor Unite (1865-1869). Succesorul său Ulysses Grant a refuzat să meargă cu Johnson în aceeași trăsură, așa cum era obiceiul, după care a decis să nu vină la inaugurare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0