Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump, mesaj în această noapte pentru națiune: Un nou început!

© REUTERS / JIM BOURGDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Azi noapte, președintele Trump a adresat un mesaj națiunii, în care îndeamnă la reconciliere, dar și că nu este finalul – ci doar un început.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Inițial purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a anunțat că preşedintele Donald Trump şi administrația  SUA ”condamnă cât de ferm posibil violenţele la care am asistat ieri la Capitoliu.

USA: Trump supporters and law enforcement clash inside DC Capitol after storming - Sputnik Moldova
Video
VIDEO: Ciocniri în interiorul clădirii Congresului SUA între protestatari și poliție
”Au fost îngrozitoare, reprobabile şi contrare valorilor americane”, a declarat Kayleigh McEnany, subliniind că ”America trebuie să se unească astăzi pentru a respinge violenţa la care am fost martori”.

Apoi a venit vestea din statul în care Trump își punea speranțe că ar putea obține un rezultat favorabil în urma contestării – Georgia. Acolo, echipa de campanie a preşedintelui Trump a renunţat la contestarea în justiţie a rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

”Mai degrabă decât să îşi prezinte dovezile şi martorii în faţa unei instanţe şi să fie interogaţi sub jurământ, echipa de campanie a lui Trump a decis în mod înţelept că cel mai inteligent curs al lucrurilor este să renunţe la cazurile sale frivole„, a anunţat secretarul de stat Brad Raffensperger, transmite Agerpres. 

Și, în final, după 2 noaptea (ora Moldovei), Donald Trump a transmis un mesaj, primul după cel în care a cerut manifestanților să plece acasă. Mai întâi Trump a condamnat ferm atacul asupra Capitalei, asupra statutului și democrației, susținând că vinovații ”vor plăti”.  Trump a subliniat că toate acțiunile sale și ale echipei de a contesta rezultatele au avut ca scop respectarea democrației – și că va milita în continuare pentru ca sistemul de vor să fie modificat, pentru ca identitatea celui care votează să fie clară.

Apoi, președintele în exercițiu a anunțat că până pe 20 ianuarie va face totul pentru a asigura o tranziție lină – și că e timpul reconcilierii, al cooperării ca ”o singură națiune”, pentru ca ”cea mai puternică economie din lume să își revină”.

Trump a declarat în final că acest mandat prezidențial a fost ”cea mai mare onoare din viața sa” și le-a transmis numeroșilor săi susținători că acesta nu este finalul incredibilei călătorii – ci este doar începutul”.

Oare au dreptate cei care consideră că Donald Trump va avea curajul să lanseze un nou partid bazat pe deviza sa ”America first”?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0